'Dit truitje maakt het misschien nog mooier dan de Spelen'

Aangepast
De stralende teamsprinters ANP

De WK baanwielrennen in Apeldoorn hadden voor de Nederlandse afvaardiging niet beter kunnen beginnen. De oogst na de openingsdag? Twee keer goud en één keer zilver. De baansprinters sloten de succesvolle dag in stijl af.

Kort na de medailleceremonie stonden de vier teamsprinters met een brede lach voor de camera van verslaggever Han Kock. Trots gehuld in een regenboogtrui.

"Dit is het truitje waarvoor je het doet. Ik heb vaker gezegd dat ik dit mooier vind dan de Olympische Spelen. Op een WK sta je nog sterker dan op de Spelen", aldus Nils van 't Hoenderdaal.

"En op de Spelen krijg je geen truitje. Ik ga hem een jaar elke training dragen. En vanavond in slapen? Waarschijnlijk wel, ja."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Dit is het truitje waar je het voor doet'

Als de openingsdag een opmaat is voor het vervolg van het toernooi, kan het weleens een heel mooi weekeinde worden, denkt ook Matthijs Büchli.

"Om dag 1 zo te beginnen, is niet normaal. En we hebben vijf dagen te rijden hier. We rijden allemaal nog individueel, één of twee keer. Ik hoop dat we hiervan gaan vliegen."

Keirin

Büchli, een van de favorieten voor de wereldtitel, komt donderdag in actie op de keirin en Harrie Lavreysen geldt als een van zijn concurrenten.

STER Reclame