Pro Shots
NOS VoetbalAangepast

AZ is veel te sterk voor Twente en gaat op voor bekerrevanche

AZ mag zich gaan revancheren voor de verloren bekerfinale van vorig seizoen. De Alkmaarders waren woensdagavond in de halve finales van de KNVB-beker veel te sterk voor FC Twente en plaatsten zich daarmee voor het tweede opeenvolgende jaar voor de eindstrijd: 4-0.

Van het mooie voetbal waarvoor AZ de laatste tijd veel lof kreeg, was in de openingsfase weinig te zien. Het eerste gevaar kwam dan ook van FC Twente; de vrijstaande Adam Maher kreeg de bal in de zestien net niet onder controle.

Til opent score

Het meeste balbezit was wel voor AZ, dat via Guus Til de score opende in een ijskoud AFAS Stadion. Het kind van de club schoot halverwege de eerste helft bekeken raak vanaf een meter of vijftien, na terugleggen van Jonas Svensson (1-0).

Pro Shots
Het was koud bij AZ tegen Twente in Alkmaar

AZ bouwde na de openingstreffer een steeds groter overwicht op, al was de van een blessure teruggekeerde Oussama Assaidi nog dicht bij de 1-1. Zijn schot belandde op de vuisten van Marco Bizot.

FC Twente ging na rust zonder veel overtuiging op zoek naar de gelijkmaker. De counters van AZ, dat nu wel regelmatig het vertrouwde vlotte spel liet zien, waren ook vrij tandeloos.

Kansen bleven uit, tot twintig minuten na rust, toen Oussama Idrissi plots zijn man uitspeelde en Wout Weghorst uit zijn voorzet raak kopte (2-0). Het was alweer de negende bekertreffer van de AZ-aanvoerder dit seizoen.

ANP
Oussama Idrissi is goed voor twee goals en een assist

Vier minuten later gooide Idrissi de wedstrijd in het slot. De linksbuiten vormde het eindstation van een snelle counter over rechts, waarbij Alireza Jahanbakhsh de bal meegaf aan Fredrik Mitsjø, waarna de Noor met een afgemeten voorzet Idrissi vond (3-0).

Avond van Idrissi

Het was sowieso de avond van Idrissi. De van FC Groningen overgekomen dribbelaar maakte ook nog zijn tweede van de avond, op aangeven van Weghorst schoof hij de bal onder de uitkomende Joël Drommel door (4-0).

Een afstraffing dreigde voor FC Twente, maar bij AZ was de echte dadendrang weggeëbd. De wetenschap dat de ploeg van John van den Brom op 22 april een hernieuwde poging mag doen de beker te winnen, was genoeg. Vorig seizoen kregen de Alkmaarders in de finale met 2-0 klop van Vitesse.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl