John Stegeman ANP Pro Shots

John Stegeman is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. De huidige trainer van Heracles Almelo tekent voor twee jaar bij de teleurstellende nummer zeventien van de Jupiler League. Vorig jaar speelde Go Ahead nog in de eredivisie.

Voor de buitenwacht is de overgang naar Deventer een opmerkelijke stap, maar voor Stegeman niet. Daar is een simpele reden voor: clubliefde. Het doet Stegeman pijn dat het nu zo slecht gaat met de Eagles.

"Als kind kocht ik altijd een kaartje bij Go Ahead Eagles, later brak ik er door als profvoetballer. Natuurlijk is Go Ahead Eagles speciaal voor mij", zei Stegeman al eerder.

Heering assistent

Stegeman wordt in Deventer geassisteerd door Marco Heering, die overkomt van Almere City. Zowel Stegeman als Heering kwam in hun carrière als speler uit voor Go Ahead Eagles.

Go Ahead wordt nu gecoacht door Jan van Staa. Hij is als interim-trainer tot het einde van het seizoen aangesteld als opvolger van de eerder ontslagen Leon Vlemmings.

Bewuste keuze

Paul Bosvelt, die technische zaken onder zich heeft bij Go Ahead Eagles, noemt de keuze voor Stegeman en Heering een heel bewuste.

"John en Marco zijn allebei voor trainer-begrippen niet oud, maar lopen wel al heel wat jaren mee. Ze hebben ervaring, kennen Go Ahead Eagles en zien de uitdaging om er vol voor te gaan. Dat laatste past bij de koers die we bij de club willen varen: samen de schouders eronder om met Go Ahead Eagles de weg omhoog in te slaan."

Heracles Almelo

Stegeman is nu nog coach van Heracles Almelo, waar hij bezig is aan zijn vierde seizoen. In Almelo wilde hij zijn aflopende contract niet verlengen. Stegeman nam eind 2014 het roer over van de ontslagen Jan de Jonge.

In 2016 eindigde Heracles onder leiding van Stegeman als zesde in de eredivisie. Een evenaring van de beste prestatie ooit van Heracles. Via de play-offs plaatste Heracles zich dat seizoen ook voor het eerst in de clubhistorie voor Europees voetbal. In de voorronde van de Europa League bleek het Portugese Arouca te sterk.

STER reclame