Drie WK's in vijf dagen, live te zien bij de NOS

Aangepast
De WK's baanwielrennen, atletiek en sprint zijn te volgen bij de NOS ANP / NOS

De Olympische Spelen liggen pas net achter ons, maar als sportliefhebber hoef je niet lang te treuren. Maar liefst drie wereldkampioenschappen staan er op het programma voor deze week: de WK baanwielrennen in Apeldoorn, de WK indooratletiek in Birmingham en de WK sprint (schaatsen) in het Chinese Changchun.

Omnisport Apeldoorn is het decor van de WK baanwielrennen. Zaterdag staat onder meer de koppelkoers voor vrouwen op het programma met Kirsten Wild en Amy Pieters. Het is een onderdeel dat vanaf 2020 olympisch is. Ook nog zaterdag: de 500 meter met Elis Ligtlee. Haar enige onderdeel dit WK.

Finales van het baanwielrennen zijn iedere avond live te zien op NOS.nl. Zaterdag zijn net na middernacht samenvattingen te zien op NOS.nl en NPO 1. Zondag vanaf 13.50 uur op NOS.nl en NPO 1.

Matthijs Büchli  EPA

WK indooratletiek

Het Engelse Birmingham is van donderdag tot en met zondag het middelpunt van de 'moeder aller sporten'. Op de wereldkampioenschappen indooratletiek wil Sifan Hassan haar wereldtitel op de 1.500 meter, twee jaar geleden veroverd in Portland, verdedigen.

Hassan loopt zaterdagavond haar finale om 21.39 uur. Ook hordelopers Koen Smet, Eefje Boons en Nadine Visser komen in actie in de avonduren. Meerkamper Eelco Sintnicolaas begint zaterdagochtend aan het vijfde onderdeel: de 60 meter horden.

Zaterdag zijn de samenvattingen te zien in Studio Sport op NOS.nl en NPO 1 en zondagmiddag is er weer live atletiek op NOS.nl en NPO 1.

Sifan Hassan verovert twee jaar geleden de wereldtitel op de 1.500 meter indoor in Portland ANP

WK sprint

Terwijl veel schaatsers na de Spelen stoom afblazen, zoeken onder anderen Kjeld Nuis en Jorien ter Mors de adrenaline van de WK sprint in het Chinese Changchun op. Wat kan 'schaatskoning' Nuis na zijn olympische titels op de 1.000 en 1.500 meter klaarspelen? En weet Ter Mors er na haar gouden schaatsplak en bronzen shorttrackmedaille er nog meer uit te slepen?

Naast Nuis en Ter Mors nemen Ronald Mulder, Kai Verbij, Marrit Leenstra en Letitia de Jong deel aan de wereldkampioenschappen sprint.

Zij zijn zaterdagochtend live te volgen via NOS.nl en NPO 1. Aan het eind van de middag is er een samenvattingsprogramma van dag een. Zondagochtend is er opnieuw een live uitzending op NOS.nl en NPO 1.

Kan 'schaatskoning' Kjeld Nuis zijn 'gouden', olympische vorm doorzetten op de WK sprint? AFP

Extra uitzendingen WK's baanwielrennen, atletiek en schaatsen

Zaterdag 3 maart
09.50 uurStudio Sport Schaatsen: live WK sprintNOS.nl en NPO 1
17.00 uurStudio Sport Schaatsen: samenvattingen WK sprintNOS.nl en NPO 1
18.20 uurWK baanwielrennen liveNOS.nl
23.25 uurStudio Sport: samenvattingen WK baanwielrennen en WK atletiekNOS.nl en NPO 1
Zondag 4 maart
08.50 uurStudio Sport Schaatsen: live WK sprintNOS.nl en NPO 1
13.50 uurStudio Sport: live WK baanwielrennen en WK atletiekNOS.nl en NPO 1

STER Reclame