AZ op valreep langs FC Twente

FC Twente heeft in de strijd om de titel flinke averij opgelopen. Uit bij AZ werd in een knotsgek duel verloren: 2-1.

Naast drie punten raakte de kampioen ook Douglas (rode kaart) en Bryan Ruiz (blessure) kwijt.

AZ joeg Twente vanaf de eerste minuut op en schiep kans op kans. Pontus Wernbloom knalde na vijf minuten al van dichtbij op de lat. Bij rust was het alsnog 1-0 door Theo Janssen, die een lage voorzet achter zijn eigen doelman schoof.

De gasten speelden toen al met tien man, omdat Douglas rood had gekregen wegens een slaande beweging richting Wernbloom die de Braziliaan met een forse tackle had belaagd. Bovendien was Ruiz geblesseerd afgehaakt.

Spreekkoren

Arbiter Ruud Bossen legde na rust het duel stil na spreekkoren van Twente-fans en gaf na de hervatting ook Nick Viergever rood toen die Luuk de Jong vloerde. In de hectische slotfase, waarin de Tukkers tot driemaal toe een strafschop claimden, leek De Jong Twente een punt te bezorgen, maar Erik Falkenburg besliste in de vierde minuut van de extra tijd anders.