Koninklijke fotosessie Lech: vriendelijk lachen bij -20 graden

Aangepast
ANP

Het is inmiddels traditie. Het mediamoment van de koninklijke familie op hun wintersportvakantie in het Oostenrijkse Lech. Tientallen verslaggevers, cameramensen en fotografen stonden weer klaar om het mooiste plaatje te schieten van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane.

Josine Droogendijk
@josineevers
Máxima past haar skipak van Post Card nog steeds, maar ze draagt hem vandaag (gelukkig) wel zonder bontkraag. https://t.co/yDWy6DeXvD
10 maanden geleden

Onder hen fotograaf is Albert Nieboer. Hij was voor het vijftiende achtereenvolgende jaar aanwezig. Om precies het juiste plaatje te schieten moet je heel geconcentreerd werken, vertelde hij in het NOS Radio 1 Journaal. "Je moet precies het juiste moment vinden om een plaatje te schieten dat afwijkt van de standaard kiekjes."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Jaarlijkse traditie: koninklijke fotosessie in Lech

"Je zoekt naar dat ene plaatje met een stukje emotie erin. Het is vaak maar een fractie van een seconde waarin dat moment er is. Als je dan net inzoomt op een ander lid van de koninklijk familie, dan heb je het gemist."

Volgens Nieboer zijn de werkomstandigheden door de aanwezigheid van zoveel fotografen chaotisch. "Maar dat zorgt wel voor een gezonde spanning."

1/5De koninklijke familie in Lech ANP
2/5 ANP
3/5 ANP
4/5 ANP
5/5De koning met zijn oudste dochter Amalia NOS

Heel koud

Dit jaar duurde het fotomoment iets korter dan normaal. Op de plek waar de foto's werden genomen, op zo'n 2350 meter hoogte, was het -20 graden.

Voorgaande jaren was het fotomoment meestal in het lager gelegen Oberlech. Vanwege het toenemend aantal Nederlandse vakantiegangers dat zich tussen de fotografen mengde om ook foto's en filmpjes te maken van de koninklijke familie, is het dit jaar verplaatst naar een meer afgelegen gebied boven op een berg.

Prinses Ariane is ook mee, ondanks haar gebroken pols NOS

Gebroken pols

Ook prinses Ariane is er deze skivakantie gewoon bij. Eerder deze maand brak ze haar pols bij het schaatsen.

De jaarlijkse fotosessie in Lech is bedacht om de koning en zijn familie een rustige vakantie te bezorgen. De afspraak is dat ze na het persmoment verder met rust worden gelaten.

STER Reclame