Dylan Groenewegen ANP

Na winst Kuurne droomt Groenewegen nu van Vlaanderen

time icon Aangepast

Veel klassiekerrenners keken reikhalzend uit naar het Vlaamse openingsweekeinde, met klinkende koersen als Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Maar ze grepen gisteren en vandaag allemaal naast de bloemen. Zaterdag verraste een Deen en zondag was daar ene Dylan Groenewegen.

"Een hele mooie klassieker om te winnen", sprak de nuchtere sprinter van Lotto-Jumbo in NOS Langs de Lijn.

Zijn ploeg hield hem de hele dag goed van voren en het plan was ook om te kunnen sprinten voor de zege, maar om het ook te doen is een ander verhaal. "Het was een hele harde koers, er waren veel klimmetjes onderweg en het was heel koud."

Groenewegen in Langs de Lijn

De sprinter van Lotto-Jumbo over zijn zege in Kuurne-Brussel-Kuurne.

Andere snelle mannen als Fernando Gaviria, Sacha Modolo en Magnus Cort Nielsen haakten onderweg af of kwamen ten val. En er waren genoeg renners die er absoluut géén sprint van wilden maken.

Na een poging van de winnaar van 2016, Jasper Stuyven, was het in de laatste tien kilometer de beurt aan een drietal. Zij haalden het maar net niet. "We kwamen er maar net op tijd overheen. Het was aan mij om op tijd aan te gaan."

Groenewegen zette zijn sprint vroeg in, passeerde de vluchters en hield concurrenten als Arnaud Démare en Sonny Colbrelli ruim achter zich. "We gingen ervoor, dat het dan lukt is heel mooi."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Groenewegen imponeert met zege in Kuurne-Brussel-Kuurne

Vierde zege in 2018

Na ritten in Dubai en de Algarve staat de teller van Groenewegen in 2018 al op vier zeges. "Deze winter heb ik stappen gezet, met goede trainingen. En in de sprinttrein zijn er wat andere gasten bij, de posities zijn wat anders", doelt hij onder anderen op de Noor Amund Grondahl Jansen en op het werk vandaag van de routinier Maarten Wynants.

"Het gaat tot nu toe heel goed, kan bijna niet beter. Mijn volgende koers is Parijs-Nice, kijken wat daar mogelijk is."

Dromen van Vlaanderen

Stiekem droomt Groenewegen ook van de Ronde van Vlaanderen. Die koers won hij al eens als belofte. "Misschien komt dat dit jaar nog te vroeg, maar dat moet ik nog even met de ploeg overleggen. Een paar dagen later is namelijk de Scheldeprijs, daar moet ik ook goed zijn."

STER Reclame