De speelsters van Amsterdam vieren de derde plek bij de Europa Cup in Dundee
NOS SportAangepast

Amsterdam pakt brons bij Europa Cup zaalhockey, eindzege voor Hamburg

De hockeysters van Amsterdam hebben op de Europa Cup zaalhockey het brons gepakt. In de kleine finale werd Soemtsjanka uit Oekraïne na shoot-outs verslagen. In de groepsfase was Amsterdam al met 4-3 te sterk voor de Oekraïners.

Na het ongelukkige verlies zaterdag in de halve finales, waarin Amsterdam na 2-2 tegen het Spaanse Club de Campo na shoot-outs het hoofd moest buigen, herpakte de landskampioen van vorig jaar zich goed. Amsterdam kreeg veel kansen, maar het was Soemtsjanka dat met een voorsprong ging rusten na het doeltreffend afronden van een rommelige aanval.

Direct na rust maakte Marijn Veen uit een strafcorner gelijk. Ook daarna regende het kansen voor Amsterdam, maar het lukte maar niet de Oekraïnse doelvrouw te passeren.

Shoot-outs moesten de beslissing brengen in de strijd om het brons. De eerste twee pogingen werden door de scheidsrechter wegens afhouden afgefloten. Soemtsjanka miste ook de tweede shoot-out, waarna Charlotte Vega als eerste wel wist te scoren.

Yasmin Geerlings scoort de winnende shoot-out

De Oekraïners maakten in hun laatste poging gelijk (1-1). Yasmin Geerlings raakte in de laatste poging van Amsterdam eerst de paal en scoorde uit de rebound de winnende treffer voor Amsterdam.

Hamburg wint finale

De eindzege ging voor de tweede keer naar de zaalhockeysters van UHC Hamburg. In de finale in Dundee was de Duitse ploeg net als twee jaar geleden te sterk voor Club de Campo uit Madrid: 6-2.

Het Europa Cup-toernooi werd voor de 29ste keer gehouden en voor de 28ste keer ging de beker naar een Duitse club. Alleen Den Bosch wist in 2013 de Duitse hegemonie een keer te doorbreken.

Voor Club de Campo, dat zaterdag in de halve finales na shoot-outs Amsterdam had verslagen, waren de druiven zuur. De club stond voor de zevende keer in elf jaar in de finale en sloot die voor de zevende keer af als verliezer.

De speelsters van UHC Hamburg vieren de zege in de Europa Cup

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl