Luis Suárez maakte er drie voor Bracelona
NOS VoetbalAangepast

Barcelona imponeert tegen Girona, nieuw record Messi

Barcelona heeft met speels gemak de Catalaanse derby tegen Girona gewonnen. De koploper in de Primera División boekte in eigen huis een afgetekende 6-1 zege.

Girona kwam nog wel op 1-0, in de derde minuut al, via Cristian Portu. Maar lang duurde de vreugde niet, want twee minuten later bracht Luis Suárez op aangeven van Lionel Messi de stand weer in evenwicht.

Messi tekende voor de 2-1 (assist Suárez) en met een vrije trap onder de opspringende muur door ook voor de 3-1. Daarmee is Girona de 36ste club geworden waartegen de Argentijn heeft gescoord op het hoogste niveau in Spanje. Een record, dat hij tot vanavond deelde met Raúl en Aritz Aduritz.

Kort voor rust maakte met een intikker ook Suárez zijn tweede van de avond. De mooiste treffer was van Philippe Coutinho: de Braziliaanse recordaankoop van deze winter draaide knap weg bij een verdediger en schoot van buiten de zestien in de verre hoek. De 6-1 kwam ook weer van de voet van Suárez die zo zijn negende hattrick voor Barça kon bijschrijven.

Eerder vandaag boekte Real Madrid, de nummer drie van de ranglijst, thuis een eenvoudige 4-0 zege op Deportivo Alavés. Het verschil met koploper Barcelona blijft derhalve veertien punten. Atlético Madrid, op tien punten achterstand de eerste achtervolger van Messi en co, gaat morgen op bezoek bij nummer vijf Sevilla.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl