Arjen Robben
NOS VoetbalAangepast

Robben loopt met Bayern averij op, Van Drongelen schlemiel bij HSV

Bayern München heeft voor het eerst sinds 25 november punten laten liggen in de Bundesliga. In eigen huis bleef de koploper steken op 0-0 tegen een compact Hertha BSC. Later op de dag verloor Hamburger SV met 1-0 bij Werder Bremen door een eigen doelpunt van Rick van Drongelen.

Arjen Robben stond in de basiself bij de thuisploeg. Afgelopen week was de aanvaller, die bij Bayern beschikt over een aflopend contract, nog boos omdat hij in het Champions League-duel met Besiktas (5-0 winst) op de bank begon.

Bayern had verreweg het meeste balbezit en kreeg genoeg kansen via Robert Lewandowski, Mats Hummels (zijn inzet werd van de lijn gehaald door Jordan Torunarigha) en Franck Ribéry, die op aangeven van Robben over schoot.

Franck Ribéry met een passeeractie

Het lukte Der Rekordmeister echter niet om de verdediging van de bezoekers uit Berlijn, waar oud-Feyenoord Salomon Kalou een basisplaats had en Karim Rekik geblesseerd toekeek, te slechten.

Voorsprong

Overigens hoeven ze nog niet zenuwachtig te worden in Beieren. De voorsprong op nummer twee Borussia Dortmund, dat nog wel een duel tegoed heeft, is twintig punten.

Schlemiel Van Drongelen

In de avond stond er een heuse degradatiekraker op het programma. Werder Bremen ontving Hamburger SV. De wedstrijd stond onder hoogspanning, waardoor beide ploegen ook moeite hadden om te scoren.

Pas in de 86ste minuut viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Oud-Spartaan Rick van Drongelen werd de schlemiel van de wedstrijd. Doordat hij de bal in eigen doel werkte, zit HSV nog dieper in de degradatiezorgen. De ploeg uit Hamburg staat voorlaatste met liefst acht punten achterstand op VfL Wolfsburg, dat nog op een veilige plek staat.

Uitslagen Bundesliga zaterdag 24 feb

Bayern MünchenHertha BSC0-0
Hannover 96Borussia Mönchengladbach 0-1
HoffenheimFreiburg1-1
VfB StuttgartEintracht Frankfurt1-0
Werder BremenHamburger SV18.30 uur

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl