Ruime samenvattingen schaatsmarathons in Lulea

Gary Hekman heeft in het Zweedse Luleå de derde marathon uit de grandprix-cyclus gewonnen. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Lisa van der Geest.

De 29-jarige Hekman werd donderdag op hetzelfde ijs in de sprint geklopt door Crispijn Ariëns. Vandaag nam hij revanche door Ariëns naar de tweede plaats te verwijzen.

Erik Jan Kooiman is met 64,1 punten de leider in de stand, maar heeft slechts een punt meer dan Crispijn Ariëns. Simon Schouten staat derde met 56 punten.

Lisa van der Geest soleert naar de overwinning Neeke Smit

Bij de vrouwen reed Van der Geest in haar eentje naar de winst. De 24-jarige Warmondse, die vorige maand op de Weissensee de nationale titel op natuurijs pakte, had op de finish 0.14 voorsprong op Ineke Dedden.

Klassementsleider Elma de Vries won even later de sprint van de achtervolgers. Zij heeft na drie races 63 punten, vier meer dan Iris van der Stelt. De derde plek is voor Bianca Bakker, de winnares van afgelopen donderdag, met 51,1 punten.

De wedstrijd was vanwege de extreme kou (ruim twintig graden onder nul) opnieuw ingekort. De heren reden 50 kilometer, de vrouwen 40.

STER reclame