Feest bij PSV na de 2-0 van Jeslynn Kuijpers
NOS VoetbalAangepast

Vrouwen PSV via simpele zege op Ajax naar kampioensgroep

Dankzij een opzienbarende 3-0 zege bij Ajax hebben de voetbalsters van PSV zich op de valreep geplaatst voor de kampioensgroep in de eredivisie.

PSV, dat samen met ADO Den Haag verwikkeld was in de strijd om de laatste plek, kwam na iets meer dan een kwartier spelen op voorsprong tegen de Amsterdamse ploeg.

Op De Toekomst in Amsterdam was het Vanity Lewerissa die met een beheerst schot de openingstreffer maakte. Ajax, dat al geplaatst was voor de kampioensgroep, leek via Stefanie van der Gragt en Linda Bakker de gelijkmaker te maken, maar beide speelsters misten goede kansen.

Jeslynn Kuijpers deed dat vlak voor tijd niet en zette met een fraaie knal haar ploeg op 2-0. Na rust wist de 22-jarige aanvalster het net nog een keer te vinden voor de 3-0.

Omdat ADO Den Haag met 2-1 wist te winnen van VV Alkmaar eindigden PSV en ADO gelijk in de voorlopige eindstand. Een beter doelsaldo van de Eindhovense ploeg betekent echter dat PSV met FC Twente, Ajax, PEC Zwolle en sc Heerenveen gaat strijden om de landstitel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl