Van Bronckhorst over vechtpartij: zulke dingen gebeuren

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft zich niet druk gemaakt om de vechtpartij tussen Sven van Beek en Steven Berghuis kort voor twee belangrijke wedstrijden. Zondag komt PSV op bezoek en woensdag is de halve finale van de KNVB-beker tegen Willem II, ook in De Kuip.

Afgelopen woensdag vlogen Van Beek en Berghuis elkaar aan op de training. "Laten we het niet groter maken dat het is. Zulke dingen gebeuren en ze hebben het direct na de training uitgepraat", zei Van Bronckhorst op de wekelijkse persconferentie.

Van Bronckhorst heeft zich verder ook niet bemoeid met de nasleep van de korte schermutseling. "Ik zag het gebeuren en heb daarna gekeken hoe de ploeg het oppakte. Aanvoerder Karim El Ahmadi heeft daarin een goede rol gespeeld. Mijn hulp was niet nodig, dat was prima."

"Ik zie strijd en passie. Er moet natuurlijk altijd respect zijn naar elkaar toe, maar ik houd er wel van. Dat hebben we in een wedstrijd ook nodig."

Van Bronckhorst wilde nog niet zeggen of hij Robin van Persie laat starten tegen PSV of dat hij de aanvaller spaart voor de halve finale tegen Willem II.

"Van Persie is een van de spelers die afgelopen week niet alle trainingen mee heeft kunnen doen. Normaal gesproken is de volgende wedstrijd de belangrijkste, maar in dit geval wil ik op woensdag ook een team laten starten dat vol voor de wedstrijd kan gaan."

Met de titel al een tijdje uit beeld voor Feyenoord, is het bekertoernooi de enig overgebleven kans om het seizoen glans te geven. Dat neemt de coach mee in zijn opstelling van zondag. "Als spelers niet honderd procent fit zijn, zal ik zoals altijd geen risico met ze nemen."

PSV mist Hirving Lozano komende zondag. De topscorer van de eredivisie is geschorst, maar Van Bronckhorst zegt dat niet als een groot voordeel te zien. "In de uitwedstrijd was hij er ook niet bij (1-0 voor PSV, red). Dat verlies kan een club als PSV wel opvangen."

Slecht nieuws voor St. Juste

Iemand die Van Bronckhorst zeker moet missen is Jeremiah St. Juste. De verdediger staat de rest van het seizoen aan de kant. St. Juste liep in de uitwedstrijd tegen Vitesse een schouderblessure op en is vrijdag geopereerd.

St. Juste kwam afgelopen zomer over van sc Heerenveen en speelde sindsdien 25 officiële wedstrijden voor Feyenoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl