Ten Hag kijkt niet naar PSV: als wij alles winnen, zijn we kampioen

Aangepast
Erik ten Hag ANP

Als Ajax zondag thuis wint van ADO Den Haag kunnen de Amsterdammers rustig kijken naar de zware uitwedstrijd van PSV tegen Feyenoord. Ze hopen dat de Eindhovense koploper weer punten verspeelt en het gat van vijf punten kleiner wordt.

Zoals altijd is trainer Erik ten Hag echter alleen maar met zijn eigen ploeg bezig. "Wij moeten onze job doen. Als wij als onze wedstrijden blijven winnen, staan wij aan het eind bovenaan."

Maar dat PSV niet kan beschikken over Hirving Lozano is toch een voordeel voor Ajax? Ten Hag: "Het is een goede speler, dat ziet iedereen." Dus het is een voordeel? "Het is een goede speler..."

AFC Ajax
@AFCAjax
Ten Hag vertelt dat Lasse Schöne een twijfelgeval is voor #ajaado. Mocht de Deen niet kunnen spelen, dan is Carel Eiting ‘zeker kandidaat’ om hem te vervangen. ‘Hij heeft het zondag prima ingevuld.’
10 maanden geleden

Ajax was vorige week heer en meester bij PEC Zwolle, won ook met 1-0, maar miste ook een zee van kansen. "Op dat moment was ik daar niet zo blij mee, maar nu is het een voordeel. Het zorgt ervoor dat de spelers weten dat het nog beter moet", zegt Ten Hag.

"Die hele wedstrijd was van ons", gaat Ten Hag verder. "Die dominantie zag je aankomen. Over goals maak ik me geen zorgen, we hebben vier spelers hoog op de topscorerslijst. Maar het mag wel wat effectiever. En dat kun je alleen trainen door de spelers vaak in scoringspositie te brengen."

De wedstrijd Ajax-ADO Den Haag is zondagmiddag vanaf 12.30 uur live te volgen via een blog op NOS.nl, Teletekstpagina 818 en via Langs de Lijn op NPO Radio 1. De samenvatting is te zien om 19.00 uur bij Studio Sport Eredivisie op NOS.nl en NPO 1.

STER Reclame