Dries Mertens kon het verschil niet maken tegen RB Leipzig

RB Leipzig schakelt Napoli uit, Dost kopt raak namens Sporting

RB Leipzig heeft Napoli uitgeschakeld in de Europa League, maar gemakkelijk ging dat niet. Voor eigen publiek verloren de Duitsers met 2-0, maar omdat de uitwedstrijd vorige week met 3-1 was gewonnen bereikte Leipzig met de hakken over de sloot de volgende ronde.

Piotr Zielinski zorgde in de eerste helft voor de 1-0 voorsprong voor de koploper van de Serie A en in de slotfase van het duel schoot Lorenzo Insigne de 2-0 binnen. Napoli had daarop nog een treffer nodig en perste er daarom een slotoffensief uit. Dat bleef zonder resultaat, waardoor de Duitsers opgelucht adem konden halen.

Bas Dost

Bas Dost kopte namens Sporting Clube Portugal tegen FC Astana al na drie minuten raak, maar de Kazachse formatie slaagde er uiteindelijk in om een 3-3 gelijkspel af te dwingen. Vorige week zegevierden de Portugezen echter al met 3-1.

Dost had in de eerste helft ook de 2-0 binnen kunnen koppen, maar die inzet verdween net naast het doel van de Kazachse doelman Nenad Eric.

Marin Tomasov maakte vervolgens gelijk, maar na rust leek Bruno Fernandes met twee fraaie goals voor de beslissing te zorgen. Patrick Twumasi en Dmitriy Shomko dachten daar anders over. Dost raakte in het slot nog geblesseerd.

Memphis in actie tegen Villarreal

Met Memphis Depay in de basis en Kenny Tete op de bank hield Olympique Lyonnais eenvoudig stand bij Villarreal. Door een late goal van ex-Ajacied Bertrand Traoré werd het zelfs 1-0 voor de Fransen in Spanje.

Depay, die vorige week de 3-1 eindstand in Lyon bepaalde, kreeg na bijna een uur een prima mogelijkheid, maar verdediger Daniele Bonera wierp zich met succes voor de bal. De Spanjaarden eindigden met tien man na een tweede gele kaart voor Jaume Costa.

Dorus de Vries kan ook de 3-0 van Zenit niet voorkomen

Door de langdurige blessure van Craig Gordon stond de 37-jarige Dorus de Vries net als vorige week in het doel van Celtic, dat met 3-0 verloor bij FC Zenit. Daarmee maakten de Russen de eerdere 1-0 nederlaag ongedaan.

De Vries capituleerde al na acht minuten na een kopbal van de jarige Branislav Ivanovic en ging na bijna een half uur spelen niet vrijuit bij een zwabberbal van Daler Koezjajev. Na rust maakte Aleksandr Kokorin het leed voor Celtic nog erger.