In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Zeven jaar cel voor poging tot doodslag op politieagenten

Een man uit Zaltbommel moet zeven jaar de cel in vanwege poging tot doodslag op zes politieagenten. Ook mag hij vijf jaar lang niet meer rijden. Het Openbaar Ministerie had acht jaar cel geëist.

De 35-jarige chauffeur ramde in september 2016 met zijn bestelbus drie auto's van de weg op de N271 in Milsbeek. In de auto's zaten politiemensen.

De agenten achtervolgden de bus omdat ze de bestuurder wilden controleren. Ze dwongen hem te stoppen. De veroordeelde zei eerder dat hij dacht dat hij werd overvallen door criminelen. De wagens waarin de agenten zaten waren niet herkenbaar als politieauto's.

Kans op overlijden

Omdat de man niet zou hebben geweten dat hij werd achtervolgd door de politie, probeerde hij te ontsnappen en daarom heeft hij de auto's van de weg geduwd. Niemand raakte gewond, maar dat is niet dankzij de man uit Zaltbommel, zegt de rechtbank.

Volgens de rechter had de veroordeelde kunnen weten dat er een kans was dat de inzittenden van de auto's zouden overlijden. "De verdachte had de keus om te stoppen, maar in de plaats daarvan heeft hij de politievoertuigen geramd met alle risico's van dien."

De agenten zeiden eerder dat ze op het moment van de aanrijding vreesden voor hun leven, schrijft 1Limburg. "Ik was bang dat ik de aanrijding niet zou overleven. Ik zag de grote bakwagen richting ons kleine dienstvoertuig komen."

De advocaat van de veroordeelde wilde dat de man werd vrijgesproken. Volgens hem heeft hij de politiemensen niet opzettelijk iets aangedaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl