Ariëns en Bakker winnen schaatsmarathon in ijskoud Zweden

tijd van publicatie Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ariëns en Bakker winnen schaatsmarathon in ijskoud Zweden

Crispijn Ariëns heeft in een ijskoud Lulea de tweede schaatsmarathon uit de grandprixcyclus gewonnen. De 28-jarige Brabander, in januari vijfde bij de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee, was in de massasprint net iets doortastender dan Gary Hekman die aanvankelijk de spurt leek te gaan winnen.

Vanwege de extreme kou in Zweden was de wedstrijd bij de mannen ingekort van 100 tot 78 kilometer.

Simon Schouten eiste de derde plaats voor zich op in de tweede van vier GP-wedstrijden, waarvan de Alternatieve Elfstedentocht de eerste was. Erik Jan Kooiman, vorige maand winnaar op de Weissensee, kwam als zesde over de meet.

Crispijn Ariëns zegeviert op het Zweedse ijs Neeke Smit

Bakker wint bij vrouwen

Bij de vrouwen ging de zege naar Bianca Bakker, die zich na 58 kilometer (van de oorspronkelijk geplande 78) de rapste toonde van een kopgroep van vijf.

Bianca Bakker wint de tweede grandprixwedstrijd Neeke Smit

De 22-jarige Friezin, die als vijfde was gefinisht in de Alternatieve Elfstedentocht, hield in de eindsprint Elma de Vries (derde op de Weissensee), Corina Strikwerda, Merel Bosma en Ankie IJtsma achter zich.

Ariëns en De Vries leiden

Na twee van de vier wedstrijden is Ariëns ook de leider in het grandprixklassement. Bij de vrouwen leidt De Vries, die na dit seizoen stopt met marathonschaatsen, vooralsnog de dans.

STER reclame