Alexander Kroesjelnitski en Anastasia Bryzgalova vieren brons, maar die plak raken ze weer kwijt EPA

Curler Aleksandr Kroesjelnitski gaat zijn bronzen plak teruggeven, zo heeft hij gemeld in een verklaring. Magnus Nedregotten en Kristin Skaslien krijgen daardoor op de Olympische Spelen toch de huldiging waarop ze recht hadden. Het curlingkoppel krijgt de bronzen plak voor hun prestatie in de gemengde landenwedstrijd.

Kroesjelnitski veroverde met het gemengde curlingteam brons door de 8-4 zege tegen Noorwegen in de strijd om de derde plaats, maar hij werd betrapt op het gebruik van het verboden middel meldonium. Het wedstrijdresultaat is geschrapt, waardoor ook zijn teamgenoot - tevens zijn echtgenoot - Anastasia Bryzgalova haar medaille moet inleveren.

In de verklaring staat ook dat hij het beroep dat hij had aangetekend bij het CAS laat varen.

Over eventuele andere maatregelen na de Spelen tegen Kroesjelnitski zal in een later stadium een zaak volgen. Tot die tijd is de curler op verzoek van de Wereld Curling Federatie geschorst.

Vier dagen geleden zag de wereld er nog een stuk zonniger uit voor Kroesjelnitski en zijn vrouw. Bryzgalova plaatste toen deze Instagram-post met de tekst: "Liefde zal de wereld redden."

STER reclame