NOS SportAangepast

Hirscher druipt af na deceptie op slalom

Marcel Hirscher heeft op de Olympische Spelen in Pyeongchang naast zijn derde gouden plak gegrepen. De Oostenrijker, die al de beste was op de combinatie en de reuzenslalom, ging in de eerste run van de slalom in de fout en moest de strijd staken.

Hirscher (28) had na afloop weinig trek in een uitgebreid onderhoud met de pers, gaf enkele quotes en zocht daarna snel de uitgang op.

"Ik had van tevoren al een slecht gevoel over deze race", zei Hirscher tegenover de Oostenrijkse media en gaf aan een aantal "hele slechte trainingsdagen" achter de rug te hebben gehad.

"Ik wil een gouden medaille op de slalom", liet Hirscher tegenover de Oostenrijkse pers doorschemeren dat Pyeongchang niet zijn laatste Olympische Spelen zijn geweest.

Twee keer goud

De 28-jarige Hirscher maakte nog grote indruk op de reuzenslalom. Hij was in twee runs van de reuzenslalom veruit de snelste van het meer dan honderd man grote deelnemersveld.

Eerder op de Spelen won Hirscher, zoon van een Oostenrijkse vader en Nederlandse moeder, al het goud op de combinatie. Dat was de eerste olympische titel uit zijn carrière en de enige belangrijke prijs die nog ontbrak op zijn erelijst.

Voor Hirscher was dit het laatste onderdeel waarop hij in actie komt in Zuid-Korea. De skiër had eerder al aangekondigd dat hij niet van start gaat bij de landenwedstrijd.

Oom Marcel Hirscher: binnenkort groot feest in Oostenrijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl