Ramos viert zege op Leganés met goal en 163ste gele kaart

Real Madrid heeft het inhaalduel met stadgenoot Leganés met 3-1 gewonnen. Het duel zal vooral de geschiedenisboeken ingaan vanwege de bijzondere gele kaart voor Sergio Ramos.

Sergio Ramos knuffelt Lucas Vázquez na diens gelijkmaker tegen Leganés

Met het oog op de Champions League-kraker tegen Paris Saint-Germain aanstaande dinsdag had Real-coach Zinedine Zidane een veredeld B-elftal meegenomen naar de Madrileense voorstad. Zo kregen onder anderen Cristiano Ronaldo en keeper Keylor Navas rust van de Franse coach. Daardoor mocht diens zoon Luca Zidane, doorgaans derde doelman, op de bank plaats nemen.

Toch waren de bezoekers gewaarschuwd, want Leganés had eerder dit seizoen het grote Real nog uitgeschakeld in de Copa del Rey. Ook nu kwam Leganés al na zes minuten op voorsprong via een curieuze goal van Unai Bustinza. De Baskische verdediger werkte een rebound liggend met het hoofd achter doelman Kiko Casilla.

Vier minuten later stelde Lucas Vázquez orde op zaken en nog binnen het half uur zorgde Casemiro voor de 2-1 voorsprong voor Real.

Recordkaart Ramos

In de tweede helft viel veel minder te beleven. Hoogtepunt was wellicht de gele kaart die Sergio Ramos na ruim een uur spelen ontving voor een lichte overtreding. Het was zijn 163ste gele kaart op het Spaanse hoogste niveau, waarmee hij alleen recordhouder is. Ook wat betreft rode kaarten staat de 31-jarige Ramos, die dertien seizoenen nodig had voor zijn record, op eenzame hoogte. Ramos ontving er al 19.

Twintig minuten voor tijd kreeg Nordin Amrabat nog speeltijd voor de thuisploeg, maar hij kon zijn stempel niet drukken. Het slotakkoord was opnieuw voor Ramos die vanaf elf meter de 3-1 eindstand liet aantekenen.

Weer derde

Door de zege komt Real Madrid op 49 punten en klimt daarmee naar de derde plaats ten koste van Valencia. De achterstand op koploper FC Barcelona blijft aanzienlijk. De Catalanen hebben veertien punten meer.