NOS SportAangepast

Valpartijen ontsieren skicross; Leman wint uiteindelijk het goud

Revanche voor Brady Leman op skicross

De Canadees Brady Leman heeft bij de Winterspelen van Pyeongchang goud gewonnen op het onderdeel skicross bij het freestyleskiën. De discipline werd ontsierd door een aantal zware valpartijen.

Christopher Delbosco uit Canada liep een gebroken bekken op en Terence Tchiknavorian uit Frankrijk werd, vermoedelijk met een gebroken scheenbeen, naar het ziekenhuis gebracht.

Een official van het Oostenrijkse team verklaarde na afloop dat ook Christoph Wahrstoetter niet ongeschonden uit de strijd was gekomen. Hij liep een hersenschudding op nadat hij met de Zweed Erik Mobaerg in botsing was gekomen.

Gevaarlijk

De piste van de skicross zorgde vooraf al voor nogal wat ophef. Het parcours zou veel te gevaarlijk zijn. Daarop werd de baan wel aangepast, maar dat kon dus niet voorkomen dat er veel skiërs onderuit gingen.

Zilver en brons

Ook in de finale vielen twee van de vier deelnemers. De Canadees Leman, in Sotsji in 2014 nog de nummer vier, bleef wel op de been en hield de Zwitser Marc Bischofberger 0,19 achter zich. De Rus Sergei Ridzik veroverde, ondanks zijn val, de bronzen medaille.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl