Politie-onderzoek bij het overvallen bureau in Ngcobo
NOS Nieuws

Bende executeert agenten na overval politiebureau Zuid-Afrika

Bij een overval op een politiebureau in Zuid-Afrika zijn zes doden gevallen. Het gaat om vijf agenten en een militair. Twee agenten raakten lichtgewond.

De politie zegt dat gewapende bendeleden aan het begin van de nacht het bureau in het zuidoostelijke Ngcobo binnenvielen en uit het niets begonnen te schieten. Drie agenten stierven ter plaatse, de militair werd doodgeschoten toen de overvallers wegvluchtten.

Ze stalen een politiebusje en namen twee agenten mee als gijzelaars. Hun lichamen werden 6 kilometer verderop langs de kant van de weg teruggevonden. Volgens de politie waren ze geëxecuteerd.

Tien vuurwapens buitgemaakt

Het landelijke hoofd van de Zuid-Afrikaanse politie heeft een speciaal team geformeerd om de daders op te sporen. "We zullen niet rusten voordat we deze harteloze moordenaars hebben gevonden en ze kunnen opsluiten", zei generaal Sitole. "Ik ben geschokt en zeer bedroefd door deze keiharde aanval op onze collega's."

De bendeleden maakten bij hun overval tien vuurwapens buit. Eerder hadden ze al een geldautomaat in de buurt van het politiebureau beroofd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl