Lionel Messi (r), Pedro (m) en N'Golo Kante (l)
NOS VoetbalAangepast

Messi voorkomt nederlaag Barça bij Chelsea

De heenwedstrijd tussen Chelsea en FC Barcelona in de achtste finales van de Champions League heeft geen winnaar opgeleverd: 1-1. De bezoekers hadden het meeste balbezit, maar kwamen wel op achterstand. Lionel Messi bezorgde Barça een punt.

Barcelona had op Stamford Bridge veruit het meeste balbezit voor rust, al leidde dat slechts tot één kans die het vermelden waard was: Lionel Messi legde de bal op het hoofd van Paulinho, die alle tijd had om te mikken, maar naast kopte.

Willian viert de 1-0 tegen FC Barcelona

Chelsea was met snelle uitvallen veel gevaarlijker, al zat het met de afwerking niet bepaald mee. Zo stond doelman Marc-André Ter Stegen aan de grond genageld bij een gekruld schot van Willian, die de bal op de rechterpaal zag belanden. Even later trof de Braziliaan ook de linkerpaal. En Eden Hazard schoot twee keer in kansrijke positie over.

Nu wel raak

Het begin van de tweede helft gaf min of meer hetzelfde beeld te zien; veel balbezit voor Barcelona, maar geen uitgespeelde kansen. En Willian probeerde het voor een derde keer vanaf de rand van de zestien, maar dit keer was het wel raak: langs een woud van benen krulde hij de bal bij de rechterpaal binnen.

Een kwartier voor tijd kwam Barcelona via Messi weer op gelijke hoogte. Daaraan ging een fout van Andreas Christensen vooraf. De Deen speelde door het midden uit, Andrés Iniesta onderschepte de bal, legde terug op Messi en de Argentijn werkte kalmpjes zijn eerste goal ooit tegen Chelsea binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl