PSV niet akkoord met drie duels schorsing voor Lozano

Aangepast
Dennis Higler (l) geeft PSV aanvaller Hirving Lozano (r) de rode kaart Pro Shots

De KNVB wil Hirving Lozano voor drie duels schorsen na zijn rode kaart tegen Heerenveen. PSV is het niet eens met die straf en dus komt er een vervolg. Lozano wordt bestraft voor het slaan van een tegenstander.

Nu volgt er deze week een tuchtzaak bij de KNVB waarna een uitspraak volgt. Tegen die uitspraak kan PSV ook nog weer beroep aantekenen waarna het definitieve oordeel volgt.

De enige kans die Lozano heeft om zondag aan de aftrap te verschijnen tegen Feyenoord is als hij wordt vrijgesproken na die tuchtzaak later deze week.

Die kans is heel klein, ook al omdat Lozano nog een voorwaardelijke straf heeft staan na een eerdere rode kaart dit seizoen, ook al tegen Heerenveen. Dat is meegenomen in de strafmaat voor de veldverwijzing die Lozano zaterdagavond kreeg.

Klaas-Jan Huntelaar Pro Shots

Geen vervolging Huntelaar

Er ontstond gisteren ook veel discussie over de klap die Klaas-Jan Huntelaar zou hebben uitgedeeld tijdens het duel met PEC Zwolle. Scheidsrechter Kevin Blom gaf bij die actie een vrije trap aan PEC en heeft de situatie dus beoordeeld. Daardoor kan de aanklager verder geen actie meer ondernemen.

STER Reclame