De Graafschap pakt punt bij Roda JC

Roda JC heeft voor de achtste keer gelijkgespeeld in eigen huis. Tegen De Graafschap bleef Roda op 1-1 steken.

Na een zwak eerste kwartier nam Roda JC het heft in handen. Willem Janssen stuitte nog op Boy Waterman, maar Morten Skoubo scoorde wel, na een blunder van Tyrone Loran.

De gasten gingen op zoek naar een treffer (Yuri Rose kopte op de paal), maar de kansen waren voor de Limburgers Janssen, Robbie Wielaert en Mads Junker.

Roda begon ook zwak aan de tweede helft en Steve de Ridder joeg de bal direct na rust in de kruising. Daarna golfde het spel op en neer en was het opnieuw Roda dat de beste kansen kreeg. Junker en Janssen schoten op de paal en Waterman was twee keer alert bij een schot van Anouar Hadouir.

Van Veldhoven kritisch op Junker

Vorige week was Mads Junker nog de held van Roda JC met drie doelpunten bij FC Groningen (1-4). Tegen de Graafschap kwam de Deen er echter niet aan te pas. Coach Harm van Veldhoven was kritisch op zijn aanvaller.

"Ik heb hem niet zien bewegen. Hij bleef maar wachten op de bal", aldus van Veldhoven die toch besloot om zijn topscorer (dertien doelpunten) te laten staan. "Je blijft hopen dat hij alsnog scoort, maar we hebben voorin veel te weinig gebracht."

Roda JC is dit seizoen thuis ongeslagen in de eredivisie. Acht van de twaalf wedstrijden eindigden echter in een gelijkspel. Van Velhoven weet wel waarom. "We zijn niet volwassen genoeg en hebben niet de pure klasse om een wedstrijd af te maken."