Braziliaanse 'Derby van de Vrede' gestaakt na stortvloed rode kaarten

Braziliaanse 'vredesderby' ontaardt in massale vechtpartij

De 'Derby van de Vrede' - een predicaat dat de wedstrijd tussen Vitória en Bahia in Brazilië had gekregen omdat voor het eerst sinds zes wedstrijden fans van beide ploegen welkom waren in het stadion - is tien minuten voor tijd ontaard in totale chaos. De thuisploeg kreeg in de 79ste minuut, bij een 1-1 stand, voor de vijfde keer rood kreeg en had daardoor niet langer de vereiste zeven spelers op het veld staan.

De wedstrijd, in de competitie om het staatskampioenschap van Bahia, werd vijf minuten na rust ontsierd door een knokpartij. Vinícius, middenvelder van Bahia, had uit een strafschop de stand op 1-1 gebracht en vierde dat vervolgens uitbundig voor een vak met fans van de tegenpartij.

Massale vechtpartij

Vitória-doelman Fernando Miguel ging daarop verhaal halen, waarna een massale vechtpartij uitbrak waarbij Vinícius vuistslagen in het gezicht kreeg. Nadat de gemoederen enigszins tot bedaren waren gekomen, trok de scheidsrechter zeven keer rood; driemaal voor Vitória en vier keer voor Bahia, waarvan twee voor reservespelers.

Bruno Bispo trapt de bal weg, waarna zijn ploeggenoot vraagt om rood voor de verdediger

Daarmee was de kous nog niet af. Twaalf minuten voor tijd ontving Vitória-middenvelder Uillian Correia zijn tweede gele kaart, dus rood, voor het onreglementair onderbreken van een counter van de tegenstander. Wat volgde was een opmerkelijke vertoning, waarbij Vitoria ogenschijnlijk moedwillig solliciteerde naar nóg een rode kaart zodat het duel gestaakt zou moeten worden.

Geen andere optie

Bruno Bispo ging eerst pal voor de bal staan, waardoor de vrije trap niet genomen kon worden. Toen dat niet werkte, trapte de verdediger de bal maar weg en sprong Bryan hem bij door te vragen om een rode kaart voor zijn ploeggenoot. De scheidsrechter had geen andere optie en stuurde Bispo van het veld, waardoor de wedstrijd voortijdig beëindigd moest worden.