De bolide van Red Bull Racing

Max Verstappens RB14 heeft nu nog camouflagekleuren

Red Bull Racing heeft de auto voor het nieuwe Formule 1-seizoen gepresenteerd. De RB14 van Max Verstappen en z'n Australische teamgenoot Daniel Ricciardo oogt voorlopig heel anders dan vorig jaar. Gele en rode tinten zijn verdwenen.

De bolide is nu overwegend blauw, met zwarte en zilveren vlakken. Het huidige uiterlijk is niet definitief. Volgende week verschiet de auto opnieuw van kleur, voor de start van de wintertests in Barcelona.

De RB14 is een doorontwikkeling van de RB13 waar Verstappen vorig jaar een moeizaam seizoen mee doormaakte. De auto is volgens het team op alle fronten geperfectioneerd, maar wordt - ondanks de komst van sportwagenfabrikant Aston Martin als hoofdsponsor - nog steeds aangedreven door een Renault-motor.

Op transport naar Spanje

Daniel Ricciardo rijdt vandaag de eerste kilometers met de nieuwe auto. Dat gebeurt op het circuit van Silverstone, op een steenworp afstand van het hoofdkwartier van het team. Later vandaag gaat de auto al op transport naar Spanje, waar Verstappen volgende week voor het eerst de RB14 echt aan de tand mag voelen.

Ricciardo mag vandaag op Silverstone slechts 100 kilometer afleggen. Een maximum dat door autosportfederatie FIA is opgelegd. Zijn rondjes zijn vooral bedoeld voor promotionele doeleinden. Red Bull belooft zo snel mogelijk beelden van de auto in actie beschikbaar te maken.

Verstappen: nieuwe bolide ziet er agressief uit

Volgens NOS Formule 1-verslaggever Louis Dekker is de wintertest in Barcelona voor het team van Max Verstappen extra spannend.

"Red Bull Racing heeft de afgelopen jaren naam gemaakt met belabberde winters. Vooral vorig jaar sloeg het team de plank mis."

"Na de eerste testrondjes in Spanje was al duidelijk dat de RB13 geen kampioensauto was. Weliswaar dichtte Red Bull Racing in de loop van het seizoen het gat naar Mercedes en Ferrari, maar toen was het al te laat."

Irritatie

"Niet voor niets stoort Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo zich mateloos aan de traditionele inhaalrace van zijn team", zegt Dekker.

"Hij zei daarover: ik denk niet dat we onszelf op de borst mogen kloppen omdat we tijdens het seizoen de meeste progressie boeken van alle teams. Dan ben je geen topteam. Als je de titel wilt pakken, moet je er vanaf race 1 staan."

Ondanks een zeer moeizaam seizoen heeft Max Verstappen z'n contract met drie jaar verlengd. Dekker: "De Limburger heeft vertrouwen in het team dat van hem de jongste wereldkampioen in de Formule 1-historie wil maken."

De nieuwe bolide van Red Bull Racing

Renault belooft Red Bull Racing beterschap

Red Bull Racing wil de strijd aangaan met Mercedes en Ferrari, maar is volgens NOS-verslaggever Dekker erg afhankelijk van derden. "De grootste onzekerheid is de Renault-motor, die vorig jaar te langzaam én te onbetrouwbaar was."

"Renault heeft beterschap beloofd, maar Red Bull is gewoon klant van de Franse motorleverancier. Vorig jaar sneerde de topman van Renault nog dat als het Red Bull niet bevalt, ze zelf maar een motor moeten bouwen."

Die expertise heeft Red Bull Racing niet in huis, aldus Dekker. "Sportwagenmerk Aston Martin klinkt snel, stoer en veelbelovend, maar is slechts hoofdsponsor van een Formule 1-team dat in handen is van een energiedrank-multinational."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl