NOS SportAangepast

Maas grijpt naast finaleplaats op Big Air en is klaar in Pyeongchang

De Olympische Spelen zitten erop voor Cheryl Maas. De 33-jarige snowboardster wist zich op het onderdeel Big Air niet te plaatsen voor de finale.

De Brabantse stond na de eerste run op de zeventiende plaats (65.00 punten) en moest bij de tweede run risico nemen voor een plaats bij de beste twaalf in het klassement om door te mogen gaan naar de finale.

Maas kwam bij haar tweede poging echter ten val bij de landing en dat leverde haar slechts 44.75 punten op. "Als ik 'm tien keer zou proberen, gaat-ie normaal gesproken zeven keer goed", zei Maas over haar tweede sprong. De Brabantse eindigde uiteindelijk als twintigste.

Geen gekke dingen

"Voor een kwalificatierun ga je niet al te gekke dingen doen. Maar het had wel wat meer moeten zijn dan dit. Voor een finale had ik nog wel wat meer in mijn hoofd."

Van de 26 deelneemsters op het nieuwe olympische onderdeel, was Maas als eerste aan de beurt. Dat vond ze een nadeel. "Je weet dat de jury van jouw score de wedstrijd gaat 'bouwen'. Dat is niet zo'n fijn idee."

"Mijn tweede sprong had, als die goed was gegaan, meer dan 80 punten op moeten leveren. Dan was ik gewoon door geweest. Normaal gesproken haal ik op Big Air ook altijd de finale."

Geen topvorm, maar wel door

Maas toonde zondag al geen topvorm toen ze tijdens een training tegen de sneeuw klapte, waarna ze haar board woedend wegschopte.

Afgelopen week liep het onderdeel slopestyle ook al uit op een teleurstelling, nadat ze in beide runs ten val was gekomen. Na afloop had ze veel kritiek - en daarin was ze niet de enige - op de organisatie. Die besloot de finale toch door te laten gaan ondanks de hevige wind.

Als het aan Maas ligt, is haar olympische carrière na de teleurstellende prestaties in Pyeongchang nog niet voorbij. Over vier jaar wil ze er weer bij zijn in Peking. "Ik ga gewoon door met snowboarden. Ik weet dat ik nog heel veel beter kan worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl