Klaas Jan Huntelaar viert zijn treffer

Ajax klopt PEC Zwolle en verkleint gat met PSV

Ajax heeft optimaal geprofiteerd van het gelijkspel van PSV tegen Heerenveen. De Amsterdammers zegevierden door een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar bij PEC Zwolle: 1-0.

Het gat met de koploper in de eredivisie bedraagt nu nog vijf punten, waardoor de spanning tien speelrondes voor het einde van de competitie toeneemt.

Ajax was de bovenliggende partij tegen PEC, tot nu toe een van de verrassingen van dit seizoen. Voor rust kreeg met name Justin Kluivert kansen, maar de verdiende voorsprong bleef uit.

Ook omdat scheidsrechter Kevin Blom de bal niet op de stip legde na een overtreding van Youness Mokhtar op Donny van de Beek.

Klaas-Jan Huntelaar scoort door de benen van Diederik Boer

Na de onderbreking kwam de 1-0 er alsnog. Eerst raakte Van de Beek de paal en schoot David Neres de rebound over. Klaas-Jan Huntelaar had het vizier wel op scherp staan en passeerde Diederik Boer.

Huntelaar, die in de eerste helft niet werd bestraft na een elleboog in het gezicht van Bram van Polen, maakte zijn 86ste doelpunt in de eredivisie en staat nu gedeeld tiende op de all-time topscorerslijst van Ajax met Dick Schoenaker.

Nimmer overtuigen

Ajax verzuimde na de 1-0 het duel te beslissen en hield PEC Zwolle in leven, al kon de thuisploeg nimmer overtuigen.

De lat stond een goal van Kluivert in de weg en Huntelaar miste van dichtbij. Die missers kon de ploeg van Erik ten Hag zich uiteindelijk permitteren.