Matchwinner Van Persie: de spierpijn zal wel komen

Van Persie: de spierpijn zal wel komen

Robin van Persie maakte zondag zijn tweede treffer voor Feyenoord sinds zijn terugkeer. Een belangrijke, want Heracles Almelo werd daardoor met 1-0 verslagen.

"Ik heb de goal net teruggezien. Ik wilde de bal wel in de verre hoek leggen. Hij werd nog licht aangeraakt, dat had ik niet voorzien. Dan komt er een beetje geluk bij kijken, want ik weet niet of-ie er anders in was gegaan."

Van Persie hield het in De Kuip zeventig minuten vol. "Maandag heb ik een uur gespeeld in het tweede en dat heeft mij zeker geholpen. Vaak voel je de spierpijn pas de volgende of de tweede dag. Het zal wel komen, denk ik."

Blijdschap bij Robin van Persie in De Kuip

Ondanks de zege oogde het spel van Feyenoord, de nummer vier van de eredivisie, allesbehalve fraai. Van Persie erkent dat, maar weigert op te geven.

"Ik heb het meegemaakt bij Manchester United. We werden kampioen en het seizoen daarop zevende. Een gek gevoel en dat wil ik niet weer hebben. Wij willen zo hoog mogelijk eindigen en er het maximale uithalen."

Van Persie wijst naar perschef na bekerverspreking

Zondag wacht het duel met PSV en daarna volgt op woensdag de halve finale van de KNVB-beker tegen Willem II. Van Persie lijkt klaar te zijn voor die krakers.

"Het hangt ook van de trainer af, hoe hij het ziet. Tegen Willem II is een hele belangrijke. Even kijken hoe we dat gaan invullen. Als ik moet kiezen tussen die twee wedstrijden? Dat durf ik niet te zeggen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl