NOS WielrennenAangepast

Poels grijpt naast eindzege in Andalusië, Wellens wint

Wout Poels is er net niet in geslaagd de eindzege in de Ronde van Andalusië voor zich op te eisen. In de afsluitende tijdrit van 14,2 kilometer rond Barbate was Poels drie seconden sneller dan rodetruidrager Tim Wellens, maar dat hadden er elf moeten zijn.

Wout Poels

De zege in de tijdrit was voor David de la Cruz. De ploeggenoot van Poels bij Team Sky was de snelste in 17.11. De Costaricaan Andrey Amador werd tweede op 0.06.

Stef Clement liet de snelste tijd noteren bij het tussenpunt na 7,8 kilometer, maar gaf in het tweede deel toe en werd op 0.07 van De la Cruz derde.

Onverhard

De organisatie van de Ronde van Andalusië had in het begin van de tijdrit liefst vijf kilometer over onverharde wegen opgenomen in het parcours.

Niet alleen Clement, maar ook klassementsleider Wellens wist daar wel raad mee. Halverwege liet de Belg van de favorieten de beste tijd noteren.

Wout Poels onderweg in de afsluitende tijdrit van de Ronde van Andalusië

In het tweede deel kwam Poels juist bovendrijven. Dat resulteerde in de zesde plaats in de daguitslag, één plekje voor zijn Sky-ploeggenoot Dylan van Baarle, maar uiteindelijk kwam Poels acht tellen te kort om de Belg uit de leiderstrui te rijden.

Ook Steven Kruijswijk reed een verdienstelijke tijdrit en eindigde als zevende in het eindklassement.

Het podium van de Ronde van Andalusië met Wout Poels (tweede), Tim Wellens (eerste) en Marc Soler (derde)

Froome tiende

Chris Froome besloot zijn eerste koers sinds het uitkomen van de salbutamolaffaire als tiende. Het is nog niet duidelijk wanneer de dopinginstanties van de UCI een oordeel zullen vellen over de viervoudig Tourwinnaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl