FC Twente en Sparta schieten weinig op met remise

De degradatiekraker tussen FC Twente en Sparta heeft geen winnaar opgeleverd. De thuisclub was in grote delen van het duel de betere ploeg, maar mocht uiteindelijk van geluk spreken dat het een punt overhield: 1-1.

Peet Bijen en Adam Maher treuren na de remise tegen Sparta

Het duel in Enschede begon met een eerbetoon aan de overleden oud-speler en oud-directeur Johan Plageman. Daarna nam de thuisploeg meteen het heft in handen.

FC Twente ontwikkelde veel druk, maar dat leidde niet tot uitgespeelde kansen. Wel waren er mogelijkheden voor Adam Maher, Adnane Tighadouini, Haris Vuckic en Fredrik Jensen.

Uit een van de spaarzame tegenaanvallen van Sparta belandde de bal in de zestien meter op de arm van Cristián Cuevas, maar arbiter Pol van Boekel zag er geen opzet in.

Sparta viert de treffer van Fred Friday tegen FC Twente

Debuut Kramer

Met de debuterende Michiel Kramer wilde Sparta het na rust over een andere boeg gooien, maar de eerste kans was opnieuw voor FC Twente. Jensen mikte de bal door tussenkomst van Sander Fischer net naast de paal.

Na een uur kwam Sparta volledig tegen de verhouding in op voorsprong. Kramer bediende met een subtiel wippertje Fred Friday, die via de grabbelende doelman Joël Drommel raak schoot.

Problemen voor Gertjan Verbeek

De schok was groot in de Grolsch Veste en in het restant van de wedstrijd bakten de Twentse spelers er weinig meer van. Vuckic was dichtbij, maar zijn inzet zeilde over de lat van Sparta.

Vijf minuten voor tijd stond de Sloveen opnieuw op de goede plek en dit keer frommelde hij de bal wel in het Rotterdamse doel. Door die verdiende gelijkmaker en omdat Danny Holla in de slotseconden nog de lat teisterde, kreeg de degradatiekraker geen winnaar.