De spelers van Juventus vieren de zege op stadgenoot Torino
NOS VoetbalAangepast

Juventus wint Turijnse derby, Napoli blijft koploper

Juventus heeft een lastige klip ontweken in de Italiaanse titelrace. In de 198ste officiële Derby della Mole, vernoemd naar de monumentale Turijnse blikvanger Mole Antonelliana, won de ploeg met 1-0 van stadgenoot Torino.

De 2-2 in de Champions League tegen Tottenham Hotspur eerder deze week had zijn sporen nagelaten bij Juventus. Trainer Massimiliano Allegri kon geen beroep doen op de grieperige Mario Mandzukic en de geblesseerden Blaise Matuidi en Juan Cuadrado, terwijl Gianluigi Buffon rust kreeg.

Ook Paulo Dybala en Federico Bernadeschi waren nog niet fit genoeg om te beginnen aan het duel.

Miralem Pjanic informeert bij Gonzalo Higuaín hoe ernstig diens enkelblessure is

Blessure Higuaín

Toch trok Bernadeschi al na een kwartier zijn trainingspak uit om topscorer Gonzalo Higuaín te vervangen. De Argentijn kwam na drie minuten in aanraking met Torino-doelman Salvatore Sirigú en blesseerde daarbij zijn enkel.

Na onderzoek bleek de blessure van Higuaín mee te vallen. Hij heeft een verstuikte enkel, maar zal vermoedelijk gewoon beschikbaar blijven in de strijd om de landstitel en de Champions League.

  • ANP
    Matchwinner Alex Sandro bedankt Federico Bernadeschi voor de assist
  • Pro Shots
    Volop sfeer bij de 199ste officiële Derby della Mole
  • Pro Shots
    Volop sfeer bij de 199ste officiële Derby della Mole

Bernadeschi had meteen een hoofdrol bij de openingstreffer. De jonge Italiaan, die deze zomer overkwam van Fiorentina, bediende na een fraaie dribbel Alex Sandro die simpel binnen kon tikken.

Na ruim een uur werd de doelpuntenmaker vervangen door Dybala. De Argentijnse spelmaker maakte zijn rentree na een hamstringblessure, die hem ruim een maand aan de kant hield.

De rentree van Dybala was meteen het hoogtepunt van de tweede helft, waarin de thuisploeg niet bij machte bleek een vuist te maken.

Allan juicht na zijn schitterende openingstreffer

Door de zege nam Juventus voor even de koppositie over van Napoli. Later op zondag gingen Dries Mertens en consorten Juve echter weer voorbij.

Een vroege treffer van Allan bleek genoeg voor de zege tegen laagvlieger SPAL. De middenvelder schoot in de zesde minuut raak na een prachtige combinatie door het midden: 1-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl