Sander van de Streek (r) viert zijn goal met Mark van der Maarel (m) en Mateusz Klich (l) Pro Shots

FC Utrecht heeft z'n prima reeks in 2018 voortgezet. Bij degradatiekandidaat Roda JC werden voor de derde keer op rij drie punten behaald: 4-1.

Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong evenaarde bovendien Ton Du Chatinier met zijn zevende ongeslagen duel sinds zijn aanstelling.

De Limburgers bestreden Utrecht met een 5-3-2-systeem, met een rol voor Ard van Peppen, die voor het eerst sinds lange tijd in de basis mocht starten. Dani Schahin (liesblessure) en Simon Gustafson (schorsing) keerden bovendien terug.

Het tactische plan van trainer Robert Molenaar viel al snel in duigen. Sander van de Streek opende na bijna een kwartier spelen de score met een lobje over doelman Hidde Jurjus. Via de onderkant van de lat passeerde de bal de lijn.

Roda JC stribbelde nauwelijks tegen en kreeg alleen via Schahin een kans, maar Rico Strieder stond in de weg. Pal voor de pauze keerde Jurjus een vrije trap van Zakaria Labyad.

Ook in de tweede helft domineerde Utrecht en logischerwijs bleef het niet bij het ene doelpunt. Van der Maarel knalde fraai raak uit de rebound, nadat Labyad op Jurjus stuitte.

Van de Streek maakte er even later 3-0 van en met iets meer precisie had er nog meer ingezeten. De ingevallen Jorn Vancamp redde zelfs de eer, maar Labyad zorgde alsnog voor een Utrechtse treffer.

Statistieken Roda JC-FC Utrecht

STER reclame