Aleksej Loetsenko is eindwinnaar geworden van de Ronde van Oman
NOS WielrennenAangepast

Kristoff wint voor vijfde jaar op rij rit in Oman, eindzege Loetsenko

Aleksej Loetsenko heeft de Ronde van Oman op zijn naam geschreven. De Kazach van Astana, die zaterdag de leiding greep in de door zijn ploeggenoot Miguel Ángel López gewonnen koninginnenrit, zag de zege in de laatste etappe niet meer in gevaar komen.

De zesde en laatste rit werd gewonnen door Alexander Kristoff, die zijn eerste zege boekte in dienst van UAE-Emirates.

Ligthart in de aanval

Roompot-renner Pim Ligthart maakte net als eerder in de week deel uit van de vroege vlucht, die al na 5 kilometer in de slotrit over 135,5 kilometer van Al Mouj Muscat naar Matrah Corniche het ruime sop koos.

Met nog 25 kilometer te gaan bleven Ligthart en Rémi Cavagna (QuickStep) over en even later ging de Fransman solo verder. Toch was ook die poging ten dode opgeschreven, want Cavagna werd op 3 kilometer gegrepen.

Alexander Kristoff (in witte Europese kampioenstrui) onderweg in de Ronde van Oman

Daarop kon Kristoff voor het vijfde jaar op rij een ritzege bijschrijven in Oman. Hij hield Bryan Coquard (Vital Concept) en Giacomo Nizzolo (Trek) achter zich.

Gerts beste Nederlander

De eindzege was voor de 25-jarige Loetsenko, die tot nu toe alleen het eindklassement won in de Ronde van Hainan en de Ronde van Almaty. Als eendagsrenner heeft Loetsenko al ritzeges in de Ronde van Zwitserland, Parijs-Nice en de Vuelta op zijn palmares.

Zijn ploeggenoot López werd tweede in Oman, Gorka Izagirre (Bahrein-Merida) derde. Beste Nederlander was Floris Gerts (Roompot) op de 27ste plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl