NOS SportAangepast

Skeletonster Bos kijkt al uit naar Spelen in Peking

Bos: ik mis ervaring om mee te doen voor medailles

Voor een achtste plaats komen de meeste olympische sporters hun bed niet uit. Hoe anders is dat voor skeletonster Kimberley Bos? Zij is zeer tevreden met dat resultaat bij haar olympische debuut. De 24-jarige Bos gaat de geschiedenisboeken in als de eerste Nederlandse ooit bij het skeleton.

"Als je ziet hoe dicht ik bij de top ben geëindigd, dan had een medaille zelfs gekund. Ik heb vier goede runs neergezet", vertelt Bos bij Studio Sportwinter. "De achterstand op de atleten die voor mij staan is klein, maar ik loop dan ook een jaar of drie, vier achter op de meesten."

Dat is volgens Bos dan ook direct het grote verschil tussen haar en de concurrentie. "Ik mis de ervaring, daar moet ik gewoon heel veel voor sleeën. Mijn start is al goed, als ik dat kan vasthouden zou dat mooi zijn."

Of ze er over vier jaar weer bij is? "Het is wel mijn bedoeling om door te gaan. Maar er is ook een financieel plaatje. Het is een dure sport. Maar er is ondersteuning van NOC*NSF. En ik vind het leuk dus ik doe het graag. Dit is een goed punt om verder te kijken, ik ga m'n best doen om te kijken of er nog een stapje bij kan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl