Federer zonder groots spel naar finale Rotterdam

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Federer opnieuw in finale Rotterdam
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Roger Federer heeft zich in Rotterdam zonder groots te spelen geplaatst voor de finale van het ABN Amro-toernooi. De Zwitser (36), maandag weer de nummer één van de wereld, won in de halve finales met 6-3, 7-6 (3) van Andreas Seppi.

De finale van het ABN Amro-tennistoernooi is zondag van 15.30 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

De Italiaanse nummer 81 van de wereld speelde veertien keer eerder tegen Federer. Hij won één keer (op de Australian Open van 2015) en won in de overige duels welgeteld één set.

In Ahoy ging het tot 3-3 gelijk op. Een break, een lovegame en nog een break later had Federer de eerste set op zak.

In de tweede set gaf Seppi prima partij en wisselde Federer prachtige punten af met onverwachte missers, maar in de tiebreak drukte de Zwitser dan toch door.

In de finale stuit Federer zondag op Grigor Dimitrov. De Bulgaar zag David Goffin vroeg in de tweede set (6-3, 0-1 voor Dimitrov) opgeven vanwege een oogblessure.

"We hebben eenzelfde stijl van spelen", blikte Federer in gesprek met Ziggo Sport vooruit op het treffen van zondag. Daarbij zal hij naar eigen zeggen de backhand opzoeken van Dimitrov en ook serve-volley spel inzetten want de baan in Rotterdam leent zich daar goed voor. "De agressievere speler en degene met de stabielste service heeft waarschijnlijk het voordeel. Ik weet dat het zwaar gaat worden. Hij heeft een geweldig jaar gehad."

STER Reclame