Robert Lewandowski maakte in blessuretijd de winnende voor Bayern

Fit Bayern in blessuretijd langs Wolfsburg

Bayern München heeft in de Bundesliga uit dankzij een late penalty gewonnen van VfL Wolfsburg: 1-2.

De koploper in de Bundesliga kwam al snel op achterstand. In de achtste minuut kopte Daniel Didavi de bal achter doelman Sven Ulreich in de korte hoek. Daarna moest Wolfsburg ver terug, maar pas na rust creëerde Bayern ook echt kansen.

Wolfsburg-sluitpost Koen Casteels werkte nog een penalty van Arjen Robben tegen de paal, maar even later was het wel raak: uit een voorzet van Robben kopte Sandro Wagner beheerst raak.

De thuisploeg kwam er verder niet aan te pas, maar had achterin wel alles op orde, totdat Gian-Luca Itter in de blessuretijd Robben onderuit trok in het zestienmetergebied. Invaller Robert Lewandowski bleef koel en bezorgde Bayern zo toch nog de winst.

Alle veldspelers Bayern voor het eerst in vijf jaar fit

Bayern-trainer Jupp Heynckes kon voor de wedstrijd tegen Wolfsburg over een bijna volledig fitte selectie beschikken. De enige geblesseerde is doelman Manuel Neuer, die nog altijd ontbreekt nadat hij in september een breuk in zijn linkervoet had opgelopen.

Het is voor het eerst in vijf jaar dat er geen enkele veldspeler van Bayern in de lappenmand zit. Volgens Heynckes het gevolg van een andere aanpak dan onder zijn voorgangers Carlo Ancelotti en Pep Guardiola.

"Ze zijn allemaal fit. Dat komt niet alleen door de spelers zelf, maar ook omdat ze nu pas mogen spelen als ze helemaal wedstrijdfit zijn", aldus de 72-jarige oefenmeester.

Schalke 04 heeft zich met winst op TSG 1899 Hoffenheim weer in de subtop van de Bundesliga gemeld. De club uit Gelsenkirchen haakte aan bij de clubs die achter de ongenaakbare koploper Bayern München strijden om de tweede plaats.

Na twee nederlagen op rij boekte Schalke een moeizame zege: 2-1.