Mathieu van der Poel
NOS SportAangepast

Van der Poel sluit Superprestige in stijl af

Matthieu van der Poel heeft de Superprestige-cyclus in stijl afgesloten. In Middelkerke was hij weer een klasse apart en won hij de laatste Superprestigewedstrijd van het seizoen.

Van der Poel was voor de start in Middelkerke al zeker van de eindzege in de Superprestige, omdat zijn enige concurrent, de Belg Wout Van Aert, zijn seizoen al had beëindigd.

Morgen kan Van der Poel het record van 30 overwinningen in één seizoen van Sven Nys evenaren. Van der Poel staat op 29 zeges. Volgende week kan hij de Belg passeren als hij morgen wint en ook de de sluitingsprijs in Oostmalle (25 februari) op zijn naam schrijft.

Snel op orde

In Middelkerke had Van der Poel zijn zaakjes al snel op orde. Aan het eind van de tweede ronde bleef hij in een zandstrook op het zadel zitten, terwijl de Belgen Michael Vanthourenhout en Tim Merlier wel van de fiets moesten.

Van der Poel was dit seizoen oppermachtig. Hij won bijna alles, maar uitgerekend ging het in de belangrijkste wedstrijd mis. Op het WK in Valkenburg eindigde hij als derde.

Merlier en Vanthourenhout werkten niet samen in de achtervolging en waren al direct bezig met de tweede plaats. Van der Poels zesde zege in acht SP-races kwam dan ook nooit in gevaar. Ook een valpartij kon hem niet deren.

Cant pakt eindzege

Sanne Cant heeft dankzij haar zege in Middelkerke ook de eindzege gegrepen in de acht wedstrijden tellende SP-reeks. De Belgische wereldkampioene bleef in Middelkerke Maud Kaptheijns voor.

Sanne Cant

Kaptheijns, die de eerste vier SP-races had gewonnen, moest voor de eindzege de Belgische voor zien te blijven. Ze ging ook furieus van start, maar slaagde er niet in Cant te lossen.

Ook Cant kon een paar kaar afstand nemen, maar pas in de laatste ronde sloeg ze een kloof, na een stuurfout van Kaptheijns in het zand. Cant won dit jaar ook al de wereldbeker en de DVV-trofee. De Belgische kampioene greep daarna ook goud op de EK.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl