NOS SchaatsenAangepast

Ter Mors grijpt naast medaille op 1.500 meter

Jorien ter Mors is er niet in geslaagd een medaille te veroveren op de 1.500 meter. De shorttrackster maakte veel indruk in de series en de halve finale, maar eindigde in de eindstrijd als vijfde.

Ter Mors greep net als in de eerste twee rondes snel de koppositie. Ze reed aanvallend, moest de eerste plaats zo nu en dan afstaan maar bleef voorin de groep rijden.

Op zes ronden voor het einde lag ze derde, voor de twee Zuid-Koreaanse vrouwen. Drie ronden voor het einde gaan greep Ter Mors zelfs nog even de koppositie.

Ter Mors kan niet mee in slotfase

Een halve ronde later, toen de Zuid-Koreaanse Choi Min-jeong als een haas naar voren schoof, lukte het Ter Mors niet mee te gaan in het geweld. Ze werd aan de binnenkant gepasseerd door de Chinese Li Jinyu.

Op de de streep ging ook de Koreaanse Kim A-lang haar nog voorbij, waardoor ze vijfde werd. Choi Min-jeong pakte de titel voor Li en de Canadese Kim Boutin.

Sterke serie en halve finale

Ter Mors profiteerde in de heats van een onverwachte val van de Koreaanse superster Shim Suk-hee. In het vervolg van de race kende Ter Mors geen problemen meer.

Ook in de halve finale reed ze ijzersterk. Ter Mors reed wederom tegen de Italiaanse Arianna Fontana. Het was stuivertje wisselen om de koppositie, maar de Nederlandse kwam in haar halve finale als eerste over de streep.

Ter Mors maakt indruk in halve finale, Schulting redt het niet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl