NOS SportAangepast

Schippers verovert achtste nationale titel op 60 meter

Dringen om WK-tickets bij NK Indoor

Dafne Schippers heeft haar achtste nationale titel op de 60 meter sprint gewonnen. De Utrechtse won de finale bij de NK indoor in Apeldoorn in een tijd van 7,09 seconden. Jamile Samuel pakte zilver (7,17). Het brons ging naar Naomi Sedney (7,22).

Op deze afstand wil Schippers begin maart in Birmingham een gooi doen naar de wereldtitel. Twee jaar geleden veroverde ze in Portland al zilver op de kortste sprintafstand.

Schippers was van 2010 tot en met 2016 al de beste Nederlandse op de 60 meter. Vorig jaar sloeg ze het indoorseizoen over om zich volledig te richten op de WK outdoor in Londen.

Madiea Ghafoor liep op de 400 meter onder de limiet voor de WK indoor, begin maart in Birmingham. De viervoudig indoorkampioene won haar serie in 52,92, ruim sneller dan de vereiste 53,15.

Eerder deze winter had de Amsterdamse al de limiet gelopen op de 60 meter. De kans dat ze op de WK op de korte sprint kan meedoen, is niet groot. Er mogen slechts twee atletes voor Oranje op de 60 meter uitkomen en vooralsnog zijn Dafne Schippers en Jamile Samuel sneller. Ook Sedney loopt, ondanks een persoonlijk record, het WK mis.

Drie mannen lopen 6,70

Bij de mannen moest een finishfoto uitwijzen naar wie welke medaille op de 60 meter ging. Churandy Martina, Chris Garia en Joris van Gool noteerden in Apeldoorn alle drie een tijd van 6,70.

Nadat de foto uit-en-te-na bestudeerd was, kreeg Garia goud omgehangen. Achter de voormalig honkballer uit Rotterdam moest Nederlands recordhouder Martina genoegen nemen met zilver. Van Gool, die de gehele race leidde en op de streep pas achterhaald werd, kreeg het brons.

Goud voor Boekelman

Met een afstand van 17,34 meter pakte Melissa Boekelman voor de negende keer de titel bij het kogelstoten. De Dordste was in de buitenlucht al goed voor tien nationale titels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl