NOS SchaatsenAangepast

Knegt gediskwalificeerd op 1.000 meter, ook De Laat uitgeschakeld

Sjinkie Knegt is er niet in geslaagd de halve finales te bereiken op de 1.000 meter. Knegt ging in de kwartfinale ten onder door een diskwalificatie.

De Fries maakte eerder deze week indruk in de series door de hele race op kop te rijden en alle aanvallen soepel te pareren. Vrijdag kondigde hij aan die tactiek opnieuw toe te willen passen, maar daar slaagde hij niet in.

Diskwalificatie na duw

Knegt reed lang achteraan, op vier ronden van het einde schoof hij naar voren. Allereerst probeerde hij buitenom te komen, dat lukte niet. Via de binnenkant schoof hij wel op, maar daarbij gaf hij John-Henry Krüger een duw. Daarbij werd de Amerikaan gehinderd, hij waaide naar buiten.

Knegt, die wel als tweede over de streep kwam, werd kort na de race gediskwalificeerd vanwege zijn actie.

Vier jaar geleden in Sotsji pakte Knegt nog brons op de kilometer. De 1.500 meter leverde hem vorige week een zilveren olympische medaille op.

Ook Ithzak de Laat redde het niet, de nummer zes van de 1.500 meter kwam net tekort voor een halvefinaleplaats. Hij eindigde als derde.

De Laat, die eerder deze week een indrukwekkende serie had gereden, schoof snel op van de derde naar de tweede plek. Die moest hij echter weer afstaan aan de Japanner Kazuki Yoshinaga.

De Laat komt misslag niet te boven

Vijf ronden voor het einde zakte de Nederlander door een misslag naar de vierde plek. In de slotfase schoof hij weer op naar plaats drie, maar hij kwam niet meer voorbij de Italiaan Yuri Confortola.

Daan Breeuwsma sneuvelde afgelopen dinsdag al in de series.

In de eerste kwartfinale stonden drie Zuid-Koreanen op het ijs. De grootste kanshebber, Hwang Dae-heon, sneuvelde. Hij werd gediskwalificeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl