Marrit Leenstra tijdens de training ANP
NOS Schaatsen Aangepast

Leenstra laat 500 meter schieten, Van Beek vervangt haar

Marrit Leenstra laat de olympische 500 meter van zondag aan zich voorbijgaan. De winnares van brons op de 1.500 meter heeft zich teruggetrokken met het oog op de voorbereiding op de ploegenachtervolging, die een dag later op het programma staat.

Op de ploegenachtervolging is Leenstra met Ireen Wüst en Antoinette de Jong wereldkampioen. In deze samenstelling wordt ook in Pyeongchang gereden.

Lotte van Beek neemt de vrijgekomen plaats van Leenstra in en komt nu samen met Anice Das en Jorien ter Mors uit op de sprintafstand.

Ziek

Bondscoach Geert Kuiper, de verantwoordelijke man voor de ploegenachtervolging en massastart, is geveld door griep en wordt vanwege besmettingsgevaar weggehouden van de schaatsers.

Arie Koops vervangt Kuiper als coach op het ijs en neemt samen met Rutger Tijssen de voorbereiding van de ploegenachtervolging bij de mannen en vrouwen op zich.

Kwartfinales

Bij de vrouwen staan de kwartfinales voor de ploegenachtervolging voor maandag op het programma, woensdag hoopt Nederland te rijden voor de medailles.

De achtervolgingsploeg bij de mannen komt zondag op de baan voor de kwartfinales, waarna woensdag eveneens de strijd om de medailles is.

STER reclame