Kunstschaatser Hanyu prolongeert zijn olympische titel

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kunstschaatser Hanyu weer de beste bij de vrije kür

Kunstschaatser Yuzuru Hanyu heeft in Pyeongchang zijn olympische titel met succes verdedigd. De Japanner is de eerste sinds 1952 die daarin slaagt. Toen wist de Amerikaan Dick Button in Oslo voor de tweede maal op rij goud te veroveren bij het kunstschaatsen.

Hanyu, die Japan de eerste gouden medaille van deze Spelen bezorgde, ging na de korte kür al aan de leiding. Na de vrije kür hield hij zijn landgenoot Shoma Uno en de Spanjaard Javier Fernández achter zich. Het was voor Férnandez een mooie afsluiting van zijn olympische carrière.

De favorieten hadden vrijdag in de korte kür hun grote klasse laten zien, maar slaagden er in de vrije kür niet in foutloos te blijven. Ook Hanyu niet, maar de 23-jarige ster legde een technisch dermate lastige kür op het ijs, dat de kleine missertjes hem geen pijn deden.

Meisjes verzamelen de Winnie de Poeh-beertjes die de fans van Yuzuru Hanyu op het ijs hebben gegooid AFP

Na afloop van zijn optreden regende het opnieuw Winnie de Poeh-beertjes op het ijs, net als gisteren na zijn korte kür. Hanyu is een fan van de knuffelbeer en zijn supporters weten dat.

Chen schittert alsnog

De beste kür van de dag was verrassend genoeg van Nathan Chen.

De 18-jarige Amerikaan had zijn korte kür volledig verknald waardoor hij op de zeventiende plaats was blijven steken, maar mede dankzij zes schitterend uitgevoerde viervoudige sprongen steeg hij naar plaats vijf.

STER Reclame