Illustratief beeld: NEC-spits Sven Braken baalt

NEC verzuimt koploper te worden, Fortuna pakt een punt

NEC heeft zijn zesde nederlaag in de Jupiler League geleden. De koploper boog in Maastricht voor MVV: 4-1. Jong Ajax, dat niet kan promoveren, lost maandag NEC weer af als het thuis FC Oss klopt.

In een matige eerste helft benutte MVV de eerste twee kansen die het creëerde. Atilla Yildirim verraste NEC-keeper Joris Delle, die te ver voor zijn doel stond en Pieter Nys verlengde een voorzet op knappe wijze.

Mohamed Rayhi, die dom omvergeduwd werd door Luc Mares, bracht kort na rust de spanning terug vanaf elf meter: 2-1. Dat was het enige wapenfeit van NEC, dat slecht speelde.

Na een afgeslagen corner maakte Joeri Schroijen de 3-1 via de handen van Delle en Jonathan Okita strafte een fout van Mart Dijkstra af.

Punt voor Fortuna

Nummer drie Fortuna Sittard pakte na een week vol turbulentie na vier nederlagen weer eens een punt: tegen Telstar werd het 1-1. Mohamed Hamdaoui zette Telstar al na vijf minuten op voorsprong na een mooie pass van Melvin Platje. Lisandro Semedo maakte na rust gelijk uit een penalty nadat Finn Stokkers in de drukte was neergetrokken.

De ploeg uit Sittard ontsloeg deze week coach Sunday Oliseh en wordt nu gecoacht door de Portugees Claudio Braga.

FC Emmen versloeg thuis De Graafschap met 5-2 en is, na de 4-1 nederlaag van FC Dordrecht bij FC Volendam, de enige koploper in de derde periode. Doodeman scoorde niet aan De Dijk, maar verzorgde wel binnen 40 minuten vier assists.