NOS WielrennenAangepast

Modolo juicht nu niet te vroeg, Poels blijft leider in Andalusië

Sacha Modolo heeft de derde rit in de Ronde van Andalusië gewonnen. De voor Drapac-Cannondale rijdende Italiaan, die in de eerste rit te vroeg juichte en daardoor de zege aan Thomas Boudat moest laten, won met speels gemak de massasprint.

Wout Poels behield de rode leiderstrui.

Sacha Modolo in de eerste etappe van de Ronde van Andalusië

Marco Minnaard zat mee in een vroege vlucht, maar de ploeg van Poels hield de marge nauwlettend in de gaten. Op ongeveer tien kilometer van de meet zat de vlucht erop.

In de slotfase nam AG2R het initiatief om hun sprinter Clément Venturini, derde in de eerste rit, goed af te leveren voor de sprint, maar de jonge Fransman ging onderuit in de laatste bocht.

Daardoor ging Modolo onbedreigd op zijn eerste seizoenszege af, al durfde hij dit keer pas na de streep te juichen. Moreno Hofland van Lotto-Soudal eindigde als vijfde, Coen Vermeltfoort (Roompot) werd achtste.

Cort Nielsen wint in Oman

In de Ronde van Oman zat Roompot-renner Pieter Weening in de vlucht van de dag, maar uiteindelijk sprintte Magnus Cort Nielsen naar de zege in de vierde etappe.

De Deen van Astana won de sprint van een groep met zo'n twintig renners voor Giovanni Visconti (Bahrain-Merida) en Alberto Bettiol (BMC). Greg Van Avermaet werd vierde en blijft leider in Oman.

Geraint Thomas

Tijdritzege voor Thomas

Geraint Thomas heeft zijn leidende positie in de Ronde van de Algarve verstevigd. Thomas, die gisteren de leiderstrui overnam van Dylan Groenewegen, was de sterkste in de tijdrit rond de badplaats Lagoa.

De Sky-renner legde de 20,3 kilometer af in 24.09 en verwees Victor Campenaerts naar de tweede plaats. De Belg gaf elf seconden toe.

Bauke Mollema is de beste Nederlander in het klassement. hij staat zesde op 1.01 van Thomas. De Ronde van de Algarve duurt nog tot en met zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl