Maar heel kort te zien ...
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Beeld van bijter Suarez weg uit voetbalwinkel stadion PSV

Heel even heeft een foto van voetballer Luis Suárez de voorkant van het Philips Stadion gesierd. Zijn beeld hing meer dan levensgroot in de etalage van de voetbalwinkel in het stadion van PSV.

Maar dit viel niet goed viel bij supporters van de Eindhovense eredivisieclub. Op Twitter reageerden ze furieus. "Wie verzint dit soort dingen?", "Walgelijk" en "Wat moet die rotkop in onze winkel?" zijn enkele van de reacties.

De PSV-fans zijn zo boos omdat de Uruguayaanse spits in zijn tijd bij Ajax in 2010 PSV'er Otman Bakkal in de nek had gebeten. Daarvoor werd Suárez zeven wedstrijden geschorst.

De PSV-fanclub riep vanochtend op om de afbeelding zo snel mogelijk te verwijderen. Voorzitter Harrie Timmermans: "Dit is het huis van PSV. Daar horen alleen helden van de club te hangen."

In een reactie spreekt PSV van een fout. "We hebben een verkeerde keuze gemaakt. Niet meer en niet minder," zegt Arne van Breugel van de club. "We hebben overleg gehad met het merk en onze partner. Er komt een andere afbeelding," schrijft Omroep Brabant.

PSV verhuurt de ruimte en een sportmerk verzorgt de etalage van de winkel. Die is nu nog even leeg.

Advertentie via Ster.nl