NOS Wielrennen Aangepast

Knappe zege Langeveld in Omloop

Sebastian Langeveld is op knappe wijze winnaar geworden van de 66ste editie van de Omloop Het Nieuwsblad.

De Rabobank-renner klopte in de semi-klassieker over 204 kilometer Juan-Antonio Flecha op de streep.

Op last van de UCI fietsten de renners zonder oortjes en aanvankelijk leek het besluit weinig effect te hebben op het verloop. Acht man gingen er rap vandoor, pakten een grote voorsprong en het pak hield de vluchters in de smiezen.

Nadat het achttal op zestig kilometer van de meet werd gegrepen, was echter even de chaos compleet. Langeveld ging ervandoor, de knechten zetten de tegenaanval in en de toppers hadden niets in de gaten.

Langeveld wint met een banddikte

Toen de regendruppels waren verdampt, bleek dat de Nederlander een gat van een minuut had geslagen op een groep van elf renners met Lars Boom, Flecha, Niki Terpstra en Martijn Maaskant. Favorieten als Tom Boonen, Philippe Gilbert en Björn Leukemans hadden nog veel meer verloren.

Achter Langeveld bleek oud-Raborenner Flecha de beste van de achtervolgers. De Spanjaard greep een val van Maaskant aan om te demarreren en met twaalf kilometer voor de boeg had hij de koploper bijgehaald en samen gingen ze richting Gent.

Flecha vreesde de eindsprint van zijn opponent en waagde op vijf kilometer van de meet een jump. Langeveld pareerde echter met verve en bleek net aan de rapste.

Tiende zege Rabobank

Rabobank is tot nu toe de meest succesrijke ploeg met tien zeges in 2011. Opvallend is dat de nummers twee en drie in de Omloop Het Nieuwsblad, Flecha en Matthew Hayman, een verleden hebben bij de bankiersformatie.

Vier Nederlanders in toptien

Achter Langeveld, die zijn zesde en grootste profzege boekte, finishten Terpstra, Maaskant en Boom ook in de toptien. Zij werden respectievelijk zesde, zevende en tiende.

STER reclame