Sergio Padt stopt de kopbal van Bjørn Johnsen
NOS VoetbalAangepast

Aanvoerder Padt in onrustig Groningen: mijn moeilijkste seizoen

FC Groningen beleeft een tot nu toe vooral roerig seizoen. Een dag voor de wedstrijd uit bij VVV-Venlo traint Lars Veldwijk op een bijveldje. De spits werd uit de selectie gezet nadat hij volgens de club had geweigerd om in te vallen tegen ADO Den Haag. Veldwijk zelf ontkent.

"Er is van alles gebeurd. Alles is gezegd. Maar je moet er niet te lang in blijven hangen, anders kom je er nooit uit", reageert trainer Ernest Faber. Hij sprak de afgelopen dagen niet met Veldwijk.

Het is niet het eerste incident van dit seizoen. Er was de zaak met Mimoun Mahi en Oussama Idrissi, de supporters zijn kritisch en regelmatig zijn er vele lege plekken in Euroborg. Ook sportief gaat het niet voor de wind. Na 23 duels heeft de ploeg 23 punten, met de teleurstellende dertiende plaats op de ranglijst als gevolg.

'Moeilijkste seizoen'

Ook voor aanvoerder Sergio Padt is het een moeizaam seizoen. "Ik ben voor het tweede jaar aanvoerder. Vorig jaar kwamen we laat op de plek waar we wilden staan, maar dit jaar is het nog een stuk moeilijker. We staan ver verwijderd van de play-offs en ook met al die dingen eromheen is dit mijn lastigste seizoen bij Groningen."

Sergio Padt in gesprek met boze fans

En als aanvoerder moet je dan het woord voeren, ook bij de supporters. Zoals na de 0-0 tegen ADO Den Haag. "Daar sta je liever als je een feestje te vieren hebt. Dit zijn andere momenten, maar daar moet je als aanvoerder en als speler mee om weten te gaan. We moeten vooral positief naar elkaar blijven. Dan moeten de resultaten komen."

Ook de na dit seizoen vertrekkende Faber wil ondanks alles positief blijven. "Het is constant dynamisch. Je bent de beste als je wint, de slechtste als je verliest. Er is geen middenweg. Ik ben positief ingesteld, dit zijn leerzame momenten. We moeten hier samen uitkomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl