Zwitserse freestyleskiërs besmet met norovirus

Aangepast
Fabian Bösch ANP

Twee Zwitserse freestyleskiërs in Pyeongchang zijn besmet geraakt met het norovirus. Dat heeft het Zwitserse team bekendgemaakt. Het is voor het eerst deze Spelen dat ook sporters besmet zijn geraakt.

Vlak voor de openingsceremonie, vorige week, brak onder zeker 41 beveiligers in Pyeongchang het norovirus uit. De Zuid-Koreaanse autoriteiten besloten vervolgens uit voorzorg zo'n 1200 beveiligers in quarantaine te nemen.

Het aantal besmettingen is inmiddels opgelopen tot 261. 44 personen zijn nog in quarantaine, de rest is volgens de South Korea Centers for Disease Control weer beter. De centra geven dagelijks een update over de laatste stand van zaken over het virus, dat diarree en misselijkheid veroorzaakt.

Bösch

Volgens het Zwitserse olympisch team is Fabian Bösch een van de skiërs die nu ook ziek is geworden. Hij moet zondag in actie komen.

Bösch werd afgelopen week een internetsensatie nadat hij een video van zichzelf op internet had gezet waarin te zien is dat hij hangend aan de buitenkant van een roltrap naar boven gaat.

Sporting News
@sportingnews
😂 How Swiss freestyle skier Fabian Bösch rides an escalator. 🎥 @Buhsch / @Instagram
1 jaar geleden

Volgens het Internationaal Olympisch Comité (IOC) verbleven de skiërs niet in het olympisch dorp. Een woordvoerder van de Zwitsers laat weten dat de twee op tijd zijn weggehaald bij de rest van de Zwitserse sporters en verder niemand ziek is geworden.

Verspreiden

Het norovirus is een uiterst besmettelijk en veelvoorkomend virus, dat zich op verschillende manieren tussen mensen onderling kan verspreiden.

STER Reclame